• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • 39a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial
04/04/2014
39a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial
El professor d'ESADE Angel Saz-Carranza en un moment de la seva intervenció
D'esq. a dta.: José M. García, secretari del Comitè Executiu; Carles Ruiz, president del Comitè Executiu, i Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha celebrat el passat 2 d'abril la 39a Reunió del Comitè Executiu amb l'assistència dels representants dels ajuntaments i de les entitats que integren l'associació. La reunió va tenir lloc al Palauet de Can Buxeres i va comptar amb la presència del professor d’ESADE Angel Saz-Carranza, que va explicar l’estudi que està realitzant per encàrrec del Pacte Industrial.

 

L’estudi, que està en fase d’elaboració, porta per títol “La governança de la internacionalització econòmica de la Regió Metropolitana de Barcelona” i té per objectiu identificar i caracteritzar la xarxa d’actors que promouen el comerç internacional, la inversió i l’atracció de talent a la regió. La finalitat és analitzar la seva coordinació i detallar la xarxa i les llacunes del sistema. Amb aquestes dades es podran detectar les febleses i proposar millores. El professor Saz-Carranza va explicar que l’estudi s’inspira en d’altres que s’han realitzat per a les ciutats de Los Angeles i Sao Paulo (veure enllaços).

 

El president del Comitè Executiu, Carles Ruiz, va explicar que, seguint la tradició dels Quaderns del Pacte Industrial, els nous estudis incidiran en la seva aplicabilitat al territori. “L’objectiu és que puguin servir per millorar l’activitat econòmica”, va assenyalar. A més, Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, va anunciar alguns dels títols que formaran part de la nova col·lecció.

 

Activitat de les Comissions de Treball

Durant la reunió, els presidents de les Comissions de Treball van informar de les respectives activitats desenvolupades i de les activitats en curs i previstes per al 2014. Juan José Casado, president de la Comissió de Mobilitat, va destacar l'elaboració del Quadern 8 i la futura realització d'un estudi sobre la mobilitat de mercaderies als polígons de la RMB. Rosa Fiol, presidenta de la Comissió de Formació, es va referir sobretot a la propera presentació del Quadern 9 del Pacte Industrial.

 

Toni Mora, per part de la Comissió d’Activitat Econòmica, va subratllar la realització de l'estudi d'ESADE; i Jordi Roig, president de la Comissió d'Innovació, va ressaltar el procés d'elaboració de l'estudi "Mapa de la Innovació en la RMB". D'altra banda, durant la reunió també es va informar, entre d'altres aspectes, del tancament dels comptes anuals del 2013 i de la proposta de pressupost per al 2014.

 

 

 

 

Enllaços

 

Evolució de l'estudi "La promoció de la internacionalització econòmica de la Regió Metropolitana de Barcelona"

 

The Support Network for the Economic Internationalization of the Los Angeles Region (ESADE)

 

The support network for the economic internationalization of the Sao Paulo region (ESADE)

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
NOVA DATA 13/10 - Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat