El Pacte Industrial participa en la trobada SwitchMed Connect 2016

20-10-2016

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha participat en el SwitchMed Connect 2016, la reunió anual d’stakeholders del Mediterrani que té per objectiu construir sinergies, intercanviar coneixements i ampliar les innovacions eco-socials. La trobada s’ha celebrat entre els passats dies 18 i 20 d’octubre al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Rivera ha participat en la sessió “Zones verdes industrials al Mediterrani” juntament amb Carolina González, Industrial Development Officer de l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (UNIDO); Françoise Bonnet, secretària general de l’Associació de Ciutats i Regions pel Reciclatge i la gestió sostenible dels Recursos (ACR+); Noa Cohen Kissinger, coordinadora de Sostenibilitat i Reciclatge a l’Unitat Regional de l’Est de Negev – Ministeri de Protecció del Medi Ambient d’Israel, i Maria Dolors Núñez, Consultora d’Internacionalització Sectorial i Coordinadora d’Indústries de la Química, Energia i Recursos de la Generalitat de Catalunya.

En la seva intervenció, Rivera ha explicat als assistents les iniciatives del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona per promoure la transició energètica i fer una regió més sostenible. Concretament, s’ha referit a la recent publicació del Quadern 14 del Pacte Industrial “Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials”. Aquest quadern, presentat el passat mes de juliol en el marc d’una jornada sota el títol “La transició energètica als polígons industrials: una oportunitat per al món local” té per objectiu aportar als responsables municipals i agents econòmics i socials locals orientacions i casos pràctics que els ajudin a desenvolupar el gran potencial que tenen per impulsar el procés de transició energètica, partint d’accions en els seus polígons industrials. Rivera ha citat alguns dels projectes de transició energètica que apareixen recollits al Quadern 14 –els impulsats pels ajuntaments de Barberà del Vallès i Sabadell, Viladecans, Rubí, Granollers i Mataró–, i ha destacat que “impulsar la transició energètica contribueix a la competitivitat i la sostenibilitat del territori”.

La trobada SwitchMed Connect forma part de la iniciativa SwitchMed que està coordinada per la Unió Europea (UE), l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (UNIDO), el Pla d’Acció per al Mediterrani del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (UNEP/MAP), el seu Centre d’Activitats Regionals per al Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC) i la (UNEP-DTIE (Divisió de Tecnologia, Indústria i Economia).

Etiquetes: , , , , ,

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí