• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Jornada sobre simbiosi industrial i transició energètica…
18/01/2017
Jornada sobre simbiosi industrial i transició energètica a Reus
D'esq. a dta.: Alba Gubert i Anna Lluís en un moment de la presentació del Quadern 14 del Pacte Industrial

El passat 18 de gener ha tingut lloc la jornada "Cap a la Simbiosi Industrial: la transició energètica i la gestió del recurs als polígons d’activitat econòmica" organitzada per la Direcció General d’Indústria i el Consell General de Cambres de Catalunya amb la col·laboració del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona. L'objectiu de la jornada ha estat donar a conèixer les oportunitats de negoci en els polígons industrials relacionades amb la simbiosi industrial.

 

Alba Gubert, responsable de Projectes i Socis del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, ha participat en aquesta jornada, que s'ha celebrat a la seu de la Cambra de Reus. En la seva intervenció, Gubert ha explicat als assistents les iniciatives del Pacte Industrial per promoure la transició energètica i un model productiu més sostenible. Concretament, ha presentat el Quadern 14 del Pacte Industrial "Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials" juntament amb Anna Lluís, de l'empresa Símbiosy i directora de l'estudi. L'objectiu d'aquest estudi és aportar als responsables municipals i agents econòmics i socials locals orientacions i casos pràctics que els ajudin a desenvolupar el gran potencial que tenen per impulsar el procés de transició energètica, partint d’accions en els seus polígons industrials.

 

La jornada, que ha estat inaugurada pel president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha comptat amb la participació, entre d'altres, de Lorena Jurado, directora de la Borsa de Subproductes i Matèries Primeres de Catalunya del Consell General de Cambres de Catalunya, i Maria Dolors Núñez, consultora d’Internacionalització Sectorial i Coordinadora d’Indústries de la Química, Energia i Recursos d'ACCIÓ. Núñez ha destacat en la seva intervenció que ja s'estan generant eines i diverses iniciatives, també a nivell internacional, per poder aplicar la nova metodologia fruit de la simbiosi industrial.

 

La jornada ha finalitzat amb una taula-debat amb representants de l'Agència de Residus de Catalunya, la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i l'Enginyeria Seare, que han donat la visió administrativa i empresarial sobre la simbiosi industrial, un model que consideren molt positiva per a la competitivitat de la indústria i la sostenibilitat del territori.

 

 

 

 

Enllaços

 

Quadern 14 del Pacte Industrial "Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials"

 

 

Agenda: Calendari de jornades "La transició energètica als polígons d'activitat econòmica: cap a la simbiosi industrial"

 

 

 

Recull de premsa

 

La simbiosi industrial com una opció per innovar i estalviar (El Punt Avui)

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Acte ajornat: Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat