• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • La indústria de l'automòbil accelera la recuperació…
28/02/2013
La indústria de l'automòbil accelera la recuperació a Espanya
Vista aèria de la fàbrica de Nissan. Font: Actualidadmotor.com

La CNN destaca amb aquest titular la informació sobre l’adjudicació del nou vehicle de NISSAN a la planta de Barcelona a la seva secció “Marketplace Europe”, i en fa un breu anàlisi sobre l’acord assolit i sobre la situació del sector de l’automòbil a Espanya.

 

Segons l'OCDE, els costos laborals han caigut gairebé un 5% entre 2009 i 2012 a Espanya, on Ford, Renault i Volkswagen estan ampliant la seva producció a causa d’aquest abaratiment de la mà d’obra. Això està fent Barcelona (i el conjunt d’Espanya) un lloc cada vegada més competitiu per a la fabricació i exportació d'automòbils.

 

Aquest mes de febrer, desprès de llargues negociacions, Nissan Barcelona va arribar a un acord amb els sindicats per a l’adjudicació d’un nou model de turisme a la planta de Barcelona, amb una inversió d’uns 130 milions d’euros per produir 80.000 cotxes,  que comportarà la creació de 1000 llocs de treball directes i 3.000 d’indirectes a la indústria auxiliar.

 

L’acord s’ha aconseguit pactant amb la companyia una major flexibilitat en la contractació de treballadors temporals i introduint una escala salarial diferenciada per als nous treballadors, que  cobraran un 20% menys que l'actual plantilla. Els canvis en la legislació laboral, juntament amb la introducció d’innovacions en matèria de logística (proximitat del port i de proveïdors clau) han permès a Nissan Barcelona una reducció dels costos del 30%.

 

 

 

 

Enllaços

Notícia "Auto industry revs up recovery on Spain" (CNN, en anglès)

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Acte ajornat: Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat