• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • El Pacte Industrial presideix una sessió de la Conferència…
02/03/2017
El Pacte Industrial presideix una sessió de la Conferència Internacional Estàndards i Indicadors per a l'Economia Circular
D'esq. a dta.: Angela Saxby, José Magro, Sam Reeve i Carles Rivera. Foto: Fundación para la Economía Circular
Un moment de la sessió presidida pel Pacte Industrial. Foto: Fundación para la Economía Circular

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha estat l'encarregat de presidir una de les sessions de la Conferència Internacional Estàndards i Indicadors per a l'Economia Circular, organitzada per la Fundació per a l'Economia Circular el passat 2 de març al CaixaForum Barcelona.

 

La sessió ha portat per títol "La normalització en relació amb l'economia circular" i ha comptat amb les ponències de José Magro, gerent de Medi Ambient d'AENOR; Sam Reeve, CEO de Resource Futures i membre del Comitè de Gestió de Recursos Sostenibles de la Institució Britànica d'Estàndards (BSI), i Angela Saxby, directora tecnològica d'EMEA Proveïdors de serveis de Hewlett Packard Enterprise.

 

 

La importància dels indicadors

 

José Magro ha parlat de la certificació en el marc de l'economia circular i ha destacat la certificació d'AENOR "Cap a residu Zero", que permet articular un sistema de gestió dels residus de l'empresa. Per la seva part, Sam Reeve s'ha referit al marc per a l'aplicació dels principis de l'economia circular en organitzacions i ha explicat que l'estàndard britànic pot servir per a totes les empreses de dins i fora del Regne Unit. Finalment, Angela Saxby ha tractat la normalització des del punt de vista empresarial i ha apuntat que l'arquitectura pot ser un nexe entre les empreses i les seves operacions de tecnologies de la informació per ajudar a aconseguir la sostenibilitat.

 

L'objectiu d'aquesta conferència ha estat debatre sobre els indicadors que permetin avaluar adequadament els progressos realitzats en l'àmbit de l'eficiència en l'ús dels recursos i l'economia circular. Quins indicadors podrien ser els més apropiats?, quins estarien més relacionats amb el consum de recursos (aigua, energia...), materials i productes?, podrien fixar-se objectius legislatius, vinculants o no, associats a aquests indicadors a més a més dels de reciclatge? són algunes de les preguntes que s'han debatut durant les diverses sessions que incloïa el programa de la conferència.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Acte ajornat: Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat