• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Sessió monogràfica de la Taula d'indústria de l'AMB…
20/03/2017
Sessió monogràfica de la Taula d'indústria de l'AMB sobre les Oficines d'Atenció a l'Empresa
Un moment de la reunió de treball de la Taula d'indústria de l'AMB
D'esq. a dta.: Carles Rivera, Hector Santcovsky, Jaume Amill i Nora Rodríguez

El passat 20 de març ha tingut lloc una sessió monogràfica sobre les Oficines d'Atenció a l'Empresa (OAE) en el marc de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La reunió, celebrada a la seu de l'entitat, ha estat presidida per Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i president en representació del Pacte Industrial del grup de treball d'indústria creat en el si d'aquesta taula. Durant la seva intervenció, Rivera s'ha referit al paper que poden jugar els diferents actors en la internacionalització de les empreses i ha citat el Quadern 13 del Pacte Industrial, La xarxa de suport a la internacionalització econòmica de la RMB, dirigit pel professor d'ESADE Angel Saz-Carranza, que aporta elements de racionalitat per a la coordinació de polítiques en entorns multinivell i multiactor.

 

En la primera part de la reunió s'ha presentat l'estudi Implantació d'Oficines d'Atenció a l'Empresa elaborat per la consultora Daleph. Els encarregats de fer-ho per part de Daleph han estat Jaume Amill, director d'Empresa i Innovació, i Nora Rodríguez, consultora d'organització. L'estudi categoritza els diferents tipus d'OAE segons els serveis que ofereixen i destaca com a aspectes clau d'aquestes el perfil dels tècnics i administratius que hi ha al capdavant, la necessitat d'invertir en la seva formació, i que les seves competències siguin transversals.

 

 

Experiències d'Ajuntaments amb OAE

 

A continuació, representants dels ajuntaments de Gavà, Sant Cugat del Vallès i Viladecans han presentat les seves OAE i Gemma Cortada, cap de la Subsecció de Sectors Productius del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, ha presentat l'estudi Oficines d'Atenció a l'Empresa elaborat per aquest ens. En l'estudi es destaca que la implantació d'una OAE implica trencar les dinàmiques tradicionals i les maneres de treballar compartimentades per passar a una atenció integral a l’empresa, amb un únic interlocutor que facilita les gestions i tràmits que ha de fer l'empresa amb l'ajuntament. D'aquí que els diferents departaments necessàriament han de col·laborar i compartir informació.

 

 

 

 

Enllaços

 

Quadern 13 del Pacte Industrial "La xarxa de suport a la internacionalització econòmica de la RMB"

  

 

Notícies relacionades

 

El grup de treball d'indústria de la Taula d'indústria de l'AMB celebra una sessió monogràfica sobre economia circular.

 

La internacionalització econòmica, tema de debat de la 2a reunió del grup de treball d'indústria de la Taula d'indústria de l'AMB.

 

El Pacte Industrial presideix el grup de treball d'indústria de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'AMB.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
NOVA DATA 13/10 - Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat