• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • El Pacte Industrial presenta el seu quadern número…
01/10/2012
El Pacte Industrial presenta el seu quadern número 6 “Anàlisi de les infraestructures de serveis dels polígons d’activitat econòmica de la Regió Metropolitana de Barcelona”

L’estudi remarca la necessitat d’abordar amb actuacions supramunicipals o mancomunades els reptes d’infraestructures dels polígons, per guanyar economies d’escala i ser més competitius.

 

L’acte de presentació de l’estudi va tenir lloc el dilluns 1 d’octubre a l’Auditori de Fira Sabadell, i va comptar amb la intervenció del Sr. Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, la Sra. Montserrat Capdevila, 2a tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals de l’ajuntament de Sabadell, el Sr. Carles Ruiz, president del Comitè Executiu del Pacte Industrial, el Sr. José Cachinero, president de la Comissió d’Activitat Econòmica del Pacte Industrial, el Sr. Juan José Casado, president de la Comissió de Mobilitat del Pacte Industrial, i la Sra. Maria Buhigas, directora d’Estratègia Urbana de Barcelona Regional.

 


El Pacte Industrial va impulsar aquest ambiciós estudi -que esdevé el número 6 de la col·lecció Quaderns del Pacte Industrial- amb l’objectiu d’analitzar la situació actual i potencial dels polígons de la Regió de Barcelona en relació amb les infraestructures de serveis i reivindicar el paper fonamental que aquestes tenen per a la competitivitat del territori metropolità i la seva indústria.

Aquest estudi ha estat coordinat per la Comissió d’Activitat Econòmica i la Comissió de Mobilitat del Pacte Industrial, i va sorgir de l’impuls del Sr. Simón Rosado per realitzar un treball eminentment pràctic que afavorís la transformació del model productiu.


L’estudi, realitzat per Barcelona Regional, esdevé una eina de gran utilitat per conèixer les necessitats d’infraestructures de serveis dels polígons de la RMB i ofereix les propostes elaborades pel Pacte Industrial amb la intenció de servir d’ajuda per orientar les polítiques públiques que impulsin la transformació tant dels polígons com del model productiu.
L’estudi destaca els reptes de millora de molts polígons de la RMB en els àmbits d’abastament de l’aigua, l’electricitat, el sanejament, el gas i les telecomunicacions, que són de gran importància per a futures actuacions de renovació o adequació d’aquests.

 

Segons l’estudi, aproximadament el 50% dels polígons d’activitat econòmica de la RMB té una mida inferior a les 10 ha. Aquest factor els pot fer poc atractius a l’hora de fer-los arribar infraestructures o dotar-los de serveis que, per la seva naturalesa, necessiten una certa massa crítica perquè siguin rendibles.

 

El 40% d’aquests polígons formen un contínuum urbà amb d’altres de mida similar o superior, i la seva divisió es deu fonamentalment a temes administratius. El tractament conjunt de polígons contigus, amb polítiques supramunicipals o actuacions mancomunades, permetria aplicar economies d’escala que possibilitarien el desplegament de noves infraestructures i l’oferta de nous serveis que són clau per a la competitivitat.

 

 

 

Enllaços

 

Link original.

 

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
NOVA DATA 13/10 - Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat