• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Premi IND+I Science Indústria Verda per a un estudi…
08/03/2019
Premi IND+I Science Indústria Verda per a un estudi sobre l’efectivitat dels impostos ambientals per estimular l’adopció de mesures i tecnologies mediambientals
D'esq. a dta.: Carles Rivera, Magdalena Domínguez i Carles Ruiz.

El passat 27 de febrer s’han donat a conèixer les guanyadores de la segona edició dels premis IND+I Science en el marc d’una nova sessió de l’IND+I Club celebrada a Viladecans. Kinga Barbara Tchorzewska, de la Universitat de Barcelona, ha estat la guanyadora del premi IND+I Science en la categoria “Indústria verda per al creixement sostenible” –impulsada pel Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona— per una investigació sobre l’efectivitat dels impostos ambientals a l’hora d’estimular l’adopció de tecnologies d’eficiència energètica i disminució de la contaminació a les empreses fabricants. L’alcalde de Viladecans i secretari del Pacte Industrial, Carles Ruiz, i el coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, han estat els encarregats de fer entrega del premi a Magdalena Domínguez, companya de l’autora, que ha recollit el premi en el seu nom.

 

Les altres guanyadores han estat Nour Chams en la categoria “Sistemes i polítiques d’innovació” i Berta Vidal en la categoria “Agenda de desenvolupament metropolità”, ambdues de la Universitat Politècnica de Catalunya. Totes elles s’emporten un premi de 3.000 euros per a dur a terme la seva recerca, que s’exposarà durant un simposi que tindrà lloc el proper mes de setembre.

 

Indústria verda per al creixement sostenible

 

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona impulsa la categoria "Indústria verda per al creixement sostenible" seguint el seu compromís amb el desenvolupament i la sostenibilitat del territori metropolità i amb vocació de contribuir a apropar el coneixement basat en evidència científica als policymakers. Aquesta temàtica engloba anàlisis, orientacions, bones pràctiques, noves teories, propostes i resultats de la transformació que viu la indústria a causa de la incorporació de tecnologies relacionades amb l'ús més sostenible de l'energia i els recursos i amb la reducció del seu impacte sobre el canvi climàtic. També de l'impacte que la indústria verda pot tenir per reduir el canvi climàtic a través de la transformació dels mercats i els hàbits de consum.

 

Els premis IND+I Science a assaigs de recerca estan promoguts pel Pacte Industrial juntament amb l'IND+I, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB), l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). L'objectiu de l'IND+I Science és reconèixer, divulgar i fer realitat l’aplicació de la recerca que es fa en les universitats catalanes o per estudiants catalans en universitats estrangeres, i pretén actuar com un espai aglutinador i, especialment, fer la transferència de coneixement cap a les polítiques públiques.

 

 

 

Més informació

 

Web de l'IND+I Science.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
NOVA DATA 13/10 - Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat