Seminari sobre iniciatives locals per a la transició energètica als polígons industrials amb la participació del Pacte Industrial

07-05-2019

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha participat en el seminari tècnic “Iniciatives locals per a la transició energètica als polígons industrials en clau d’economia circular” celebrat el passat 7 de maig a Manlleu. L’objectiu d’aquest seminari, organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manlleu, ha estat posar en comú experiències tant des de la visió de la gestió energètica municipal com del desenvolupament econòmic local a partir de la presentació de diversos casos d’èxit.

Rivera ha explicat com impulsar la sostenibilitat a nivell local des de la cooperació i les noves formes de treballar. En aquest sentit, ha destacat que la cooperació, el diàleg i la concertació entre diferents actors són indispensables per als projectes de transició energètica i economia circular; i ha assenyalat que l’ONU així ho explicita amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament el número 17. Per això ha posat l’exemple del Pacte Industrial, una entitat que propicia la cooperació i el diàleg entre administracions, empreses, agents socials i altres entitats relacionades amb el desenvolupament econòmic.

“La cooperació, el diàleg i la concertació entre diferents actors són indispensables per als projectes de transició energètica i economia circular.”

Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial

El coordinador gerent del Pacte Industrial també s’ha referit als nous sistemes d’informació de polígons i d’activitat econòmica que, segons ha proposat, han d’incloure dades i indicadors de sostenibilitat (energies renovables, emissions, etc). Per Rivera són un factor de competitivitat i informació indispensable per aprendre, comparar, prendre decisions millorar.

Etiquetes: , , ,

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí