• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Seminari sobre iniciatives locals per a la transició…
07/05/2019
Seminari sobre iniciatives locals per a la transició energètica als polígons industrials amb la participació del Pacte Industrial
Carles Rivera en un moment de la seva intervenció.

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha participat en el seminari tècnic "Iniciatives locals per a la transició energètica als polígons industrials en clau d’economia circular" celebrat el passat 7 de maig a Manlleu. L'objectiu d’aquest seminari, organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manlleu, ha estat posar en comú experiències tant des de la visió de la gestió energètica municipal com del desenvolupament econòmic local a partir de la presentació de diversos casos d'èxit.

 

Rivera ha explicat com impulsar la sostenibilitat a nivell local des de la cooperació i les noves formes de treballar. En aquest sentit, ha destacat que la cooperació, el diàleg i la concertació entre diferents actors són indispensables per als projectes de transició energètica i economia circular; i ha assenyalat que l'ONU així ho explicita amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament el número 17. Per això ha posat l'exemple del Pacte Industrial, una entitat que propicia la cooperació i el diàleg entre administracions, empreses, agents socials i altres entitats relacionades amb el desenvolupament econòmic.

 

El coordinador gerent del Pacte Industrial també s'ha referit als nous sistemes d'informació de polígons i d'activitat econòmica que, segons ha proposat, han d'incloure dades i indicadors de sostenibilitat (energies renovables, emissions, etc). Per Rivera són un factor de competitivitat i informació indispensable per aprendre, comparar, prendre decisions millorar.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat