• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • El Pacte Industrial, present al Barcelona Building…
15/05/2019
El Pacte Industrial, present al Barcelona Building Construmat
Carles Rivera en un moment de la seva intervenció.
D'esq. a dta.: Carles Rivera, Sergi Fuster, Mercè Corretja, Jaume Puig, Manel Romero i Jordi Ayala

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha participat en una de les activitats que han tingut lloc en el marc del saló Barcelona Building Construmat: el "PIMEC Fòrum: Noves Tendències en Contractació Pública"Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, ha estat un dels ponents de la taula rodona “Nous reptes i oportunitats en la contractació pública: visió de les empreses i de l'administració”, que s'ha celebrat el passat 15 de maig en el marc d'aquest fòrum. A més, fruit de la col·laboració entre el Pacte Industrial i el BBConstrumat iniciada durant l’última edició, els socis de l'entitat han pogut gaudir d'un codi gratuït exclusiu per assistir com a visitants al saló.

 

L'objectiu del fòrum, organitzat per PIMEC i la Plataforma PIMES amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, ha estat debatre sobre els reptes que planteja la Llei 9/2017 de contractes del sector públic després d'un any d'aplicació, així com sobre les noves tendències que s'imposen en la contractació pública. A més de repassar les novetats de la Llei, s'han donat consells pràctics als empresaris i s'han debatut també entre empreses i administracions els problemes en l'aplicació de la llei i les millores pendents. Així mateix, s'ha reflexionat en sentit més ampli sobre els reptes que plantegen noves tendències com les clàusules socials i mediambientals, la compra innovadora i el paper de les pimes.

 

 

La compra pública verda i innovadora com a instrument de política industrial

 

Carles Rivera ha defensat que cal aprofitar la compra pública, que representa un 20% del PIB a la UE, com a instrument de política pública ambiental, social i industrial. També ha assenyalat que, quan parlem de compra pública verda, és fonamental avaluar els costos que es generaran durant tot el cicle de vida del producte: manteniment, reciclatge, etc.

 

A la taula rodona hi ha participat, a més de Carles RiveraJordi Ayala, gerent de Presidència i Economia de l'Ajuntament de Barcelona; Manel Romero, president de l'Associació Catalana de Construcció d'Obra Pública (ConsCat); Jaume Puig, secretari general de la Federació Espanyola d'Àrids (FdA); José Luís Roca, president de la Plataforma Pimes i membre del Comitè Executiu de l'Associació Europea de Promotors (BuildEurope), i Mercè Corretja, directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya. L'encarregat de la moderació ha estat Sergi Fuster, director general d'ARQTERIA Arquitectura i vicepresident del Consell General del Pacte Industrial.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Presentació del Paper 5 del Pacte Industrial i debat sobre el repte de reformatar els polígons industrials
llegir +
48a Reunió del Comitè Executiu del Pacte Industrial i presentació de les propostes del cicle sobre transició circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat