• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Reunió de la Comissió de Formació sobre el desplegament…
12/06/2019
Reunió de la Comissió de Formació sobre el desplegament de la Llei catalana d'FP
Fabian Mohedano durant un moment de la seva intervenció.
D'esq. a dta.: Fabian Mohedano, M. Rosa Fiol i Carles Rivera.

El president del Consell Català de Formació Professional, Fabian Mohedano, ha estat convidat a participar en la darrera reunió de la Comissió de Formació del Pacte Industrial per explicar el procés de desplegament de la Llei 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals. La reunió s’ha celebrat el passat 5 de juny a Barcelona, a l’edifici El Vagó del recinte de l’Escola Industrial.

 

La reunió ha començat amb la benvinguda de M. Rosa Fiol, presidenta de la Comissió de Formació, que ha mostrat la seva confiança en Mohedano perquè desplegui amb èxit la Llei de formació professional. Fiol ha proposat que l’orientació s’hauria de fer extensiva de l’àmbit educatiu a l’àmbit laboral i que cal despertar les vocacions industrials entre els alumnes més joves. També ha informat que el Pacte Industrial buscarà la manera d’actualitzar l’estudi Prospectiva de necessitats d’ocupació i formació a la RMB (2015 i 2010), publicat com a Quadern 9 del Pacte Industrial, en el qual ja es preveia que un 80% de les necessitats futures d’ocupació serien de reposició.

 

Per la seva part, Fabian Mohedano ha explicat que al febrer es va constituir la Comissió Rectora de Formació i Qualificació Professionals, que és un espai formal de concertació, i que properament s’aprovarà la creació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, que s’encarregarà de coordinar les actuacions del Departament d’Educació i del Departament de Treball en relació amb aquest àmbit.

 

Mohedano ha exposat que cal concertar un Pla Estratègic de la Formació Professional i que, en aquest sentit, els agents socials han manifestat la seva voluntat perquè es plasmi en mesures concretes vinculades a partides pressupostàries. També ha insistit que cal treballar per millorar la percepció de la ciutadania envers l’FP.

 

El president del Consell Català de Formació Professional ha informat d’altres temes en els quals s’està treballant: la Guia per a la creació dels Consells locals territorials de la Formació Professional, la gestió del sistema d’acreditacions i la creació dels Consells sectorials. Mohedano ha apuntat que el 42% de població activa sense qualificació hauria de baixar al 15% l’any 2025, segons els objectius marcats per la Unió Europea. En relació a l’actualització de l’estudi de prospectiva del Pacte Industrial ha assenyalat la necessitat de buscar la complementarietat amb altres estudis.

 

La reunió ha finalitzat amb la intervenció de Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial, que ha repassat les línies d’actuació de l’associació i les activitats previstes pels propers mesos. Rivera ha comentat que el Pacte Industrial es podria plantejar tirar endavant algun projecte per potenciar la interrelació entre la Formació Professional i la Universitat.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Simposi dels premis IND+I Science
llegir +
El Pacte Industrial impulsa convertir Barcelona en capital de l'emprenedoria verda i circular
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat