06/02/2020
Simposi dels premis IND+I Science
Kinga Barbara Tchorzewska presentant la seva recerca.
Carles Rivera i Kinga Barbara Tchorzewska.
Carles Ruiz ha donat la benvinguda als assistents.
D'esq. a dta.: Kinga Barbara Tchorzewska, Berta Vidal Monés, Nour Chams i Carles Ruiz.

Les tres guanyadores de l'última edició dels premis IND+I Science han presentat les seves recerques en un simposi celebrat el passat 6 de febrer a l'Espai StartUB! de la Universitat de Barcelona. Aquests premis a assaigs de recerca estan promoguts pel Pacte Industrial juntament amb l'IND+I, la UPC, la UB, l'AMB i el PEMB. L'objectiu de l'IND+I Science és reconèixer, divulgar i fer realitat l'aplicació de la recerca que es fa en les universitats catalanes o per estudiants catalans en universitats estrangeres, i pretén actuar com un espai aglutinador que faciliti la transferència de coneixement cap a les polítiques públiques.

 

Carles Ruiz, alcalde de Viladecans i secretari del Pacte Industrial, ha assenyalat durant la benvinguda a l'acte que "per combatre la incertesa del món cal generar informació i coneixement". Per això ha destacat el paper de l'IND+I Science per apropar el coneixement que es genera a les universitats a la indústria. Albert Cirera, vicerector d'Emprenedoria, Transferència i Innovació de la UB, i Jordi Berenguer, vicerector de Transferència de Coneixement i Innovació de la UPC, han incidit en les seves intervencions en la necessitat de col·laboració entre les universitats i amb les institucions.

 

Com a primera part de la sessió, Pere Condom-Vilà, de l'Oficina d'Investigació i Transferència de Tecnologia de la Universitat de Girona, ha pronunciat una ponència en la qual ha apuntat que el paper de les universitats ha de ser apropar la ciència i la tecnologia als alumnes i després ajudar-los a crear empreses tecnològiques.

 

 

Premi Indústria verda per al creixement sostenible

 

A continuació ha tingut lloc la presentació dels tres treballs guanyadors. "Són eficaços els impostos ambientals per estimular l'adopció de tecnologies d'eficiència energètica i disminució de la contaminació a les empreses fabricants?" és el títol de la recerca amb què Kinga Barbara Tchorzewska, doctoranda en Economia a la Universitat de Barcelona, ha guanyat el premi IND+I Science en la categoria "Indústria verda per al creixement sostenible" que impulsa el Pacte Industrial. Tchorzewska ha explicat que una fiscalitat ambiental baixa no és eficaç perquè les empreses adoptin tecnologies verdes, però ho pot ser si es combina amb finançament públic. De fet, ha ressaltat, l'efectivitat augmenta quan es combinen les dues polítiques: impostos ambientals i finançament públic.

 

Després de la presentació, l'autora ha debatut el seu treball amb el públic assistent i amb Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial. Rivera ha subratllat que l'estudi de Tchorzewska confirma la importància d'una de les prioritats del Pacte Industrial: la indústria sostenible i la transició circular.

 

El premi en la categoria "Sistemes i Polítiques d'Innovació" ha estat per a Nour Chams (UPC) per una metodologia d'investigació per mesurar el retorn econòmic, i l'impacte social i ambiental de l'R+D+I. El tercer dels premis, en la categoria "Agenda de desenvolupament metropolità" ha estat per Berta Vidal Monés (UPC) per un estudi en què ha calculat que el malbaratament alimentari als menjadors escolars de l'Àrea Metropolitana de Barcelona es podria reduir un 34%.

 

L'acte ha finalitzat amb les paraules de Jordi Garcia Brustenga, director d'Operacions i Estratègia d'ENISA, que ha convidat a tots els presents a assistir a la nova edició de l'IND+I Day, que tindrà lloc el proper 2 d'abril.

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
NOVA DATA 13/10 - Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat