• Inici
  • |
  • Notícies
  • |
  • Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones…
23/04/2020
Us desitgem una diada de Sant Jordi carregada de bones lectures

Enguany Sant Jordi se celebra de manera ben diferent, però des del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona no volem deixar passar la diada sense recomanar-vos un seguit de lectures sobre indústria, sostenibilitat i desenvolupament local que tenim entre mans aquests dies.

 

Feu clic a cada títol per a més informació:

 

El ja clàssic de Richard Sennett adquireix aquests dies una actualitat insospitada, en posar en valor la cooperació, la dimensió social i els molts rituals que configuren l'organització econòmica i social pre-pandèmia. Lluny de delectar-nos en la nostàlgia, llegir aquesta obra de Sennett aquest dies ens ajuda a destriar el que voldríem deixar enrere del que mereix ser preservat en el nou món post-covid.

 

El document indica que combinar les agendes digital i circular facilitaria l'impuls d'una economia circular digital, i això permetria avançar cap a una Europa sostenible i competitiva.

 

 

El document mostra que els agents socioeconòmics tenen un paper fonamental per accelerar la transició a un economia circular i, d'aquesta manera, avançar en prosperitat i alhora combatre la crisi climàtica.

 

 

La guia permet als municipis identificar les principals oportunitats que ofereix l'Agenda 2030, facilitant el canvi necessari per coordinar i transversalitzar aquelles polítiques locals que contribueixen al desenvolupament sostenible.

 

 

El llibre proporciona un full de ruta del canvi que s'inicia a les comunitats on viu i treballa la majoria de la gent. Katz i Nowak revelen on es troba el poder real per crear canvis i com es pot utilitzar per afrontar els nostres reptes socials, econòmics i mediambientals més greus.

 

 

La publicació mostra el nexe entre aquests dos conceptes clau que es relacionen en el marc de l’Agenda 2030 i dels objectius de desenvolupament sostenible.

 

 

El llibre recull reflexions i experiències que han compartit els autors amb ciutats iberoamericanes durant quinze anys. “Si la ciutat no es pensa, la gent sofreix improvització”, assenyalen.

 

 

Barber fa una anàlisi exhaustiva del present de les ciutats i ens mostra com la interdependència i les xarxes interurbanes poden arribar a transformar el món. I va més enllà: proposa crear un parlament mundial d’alcaldes com a punt de partida per dur la democràcia a escala planetària.

 

 

La publicació ajuda les ciutats a mesurar la seva capacitat d'adaptació i transformació per fer front a les adversitats i ser més resilients.

 

  

I recordeu que a la secció Publicacions d'aquest web trobareu els Quaderns i Papers del Pacte Industrial.

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
NOVA DATA 13/10 - Jornada "Economia circular i acció col·lectiva en l’horitzó 2030"
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat