21/01/2013
Torna a estar de moda la indústria?

Desprès d’anys de pèrdua d’importància del pes de la indústria en les economies avançades, ens trobem actualment vivint un repunt del sector industrial. Si ve això no crearà ocupació de forma massiva, si que crearà força llocs de treball de qualitat.
El gran augment de la demanda dels països en vies de desenvolupament i l’onada d’innovació en materials, processos productius i TIC estan impulsant actualment les noves possibilitats de fabricació/indústria manufacturera. Per fer front a aquests canvis caldrà, però, una àmplia base de competències i treballadors altament qualificats. Un exemple és la “big data”, cada cop més utilitzat en la industria, i un camp on hi ha una gran escassetat de treballadors amb les competències adequades.

 

La nova indústria està atraient novament el talent de joves talents i emprenedors, que havien deixat de considerar aquest sector com a un sector de futur on desenvolupar una reeixida carrera professional. Aquest fenomen, però, encara és molt incipient. A nivell global, faltarà mà d’obra qualificada, degut al ràpid envelliment de la població treballadora. Cal ajustar la formació dels treballadors a les necessitats del sector, i cal que les empreses acompanyin aquesta nova imatge de la indústria amb les oportunitats i “recompenses” professionals adequades.

 

 

 

 

Enllaços

Article "Is Manufacturing "Cool" Again?" (Brookings)

 

AGENDA
SEGUEIX-NOS
NÚVOL D'ETIQUETES
CONTINGUT
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
138 propostes per a un nou impuls a la indústria
llegir +
Presentació a la Comissió d'Innovació del "Mapa de la Innovació a la RMB"
llegir +
Q8 - Estudi sobre l'accessibilitat en transport públic als polígons de la RMB
llegir +
El Pacte Industrial impulsa l’economia circular com a aposta d’ambició metropolitana per a la recuperació econòmica
llegir +
Jaume Collboni, nou president del Consell General del Pacte Industrial
llegir +
SIMAE
Notícies
Actualitat