Reunió del XVIII Consell General del Pacte Industrial a Terrassa

12-06-2013

L’associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Terrassa el seu XVIII Consell General amb la participació dels representats de les entitats i institucions que l’integren. Com a cloenda, el professor Pedro Nueno (IESE Business School) ha pronunciat la conferència “El sector de l’automòbil i el futur de la indústria a la Regió Metropolitana de Barcelona”.

En aquesta ocasió, ha estat M. Rosa Fiol qui ha presidit la reunió per delegació de Sònia Recasens, presidenta del Consell General. Entre altres punts de l’ordre del dia, s’ha procedit a la renovació d’alguns càrrecs organitzatius de l’associació. S’han nomenat vicepresidents del Consell General del Pacte Industrial Joan Roca, diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona; Jordi Roig, de PIMEC; i María del Carmen Villarrazo, de la UGT de Catalunya. El nou coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha presentat les activitats en curs de l’any 2013 d’acord amb les línies estratègiques 2012-2015 debatudes al XVII Consell General.

Acció dels agents econòmics per defensar la indústria

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents al Consell General. Ballart ha defensat que cal reivindicar seriosament que els governs català i espanyol posin la política industrial i productiva en la primera línia de les prioritats. “Hem de demanar que estiguin al nostre costat per reactivar el gran motor econòmic que és i que ha de ser més la gran Regió Metropolitana”.

Durant la seva intervenció, Carles Ruiz, president del Comitè Executiu del Pacte Industrial i alcalde de Viladecans, ha reclamat l’acció dels agents econòmics per defensar la indústria automobilística al territori metropolità. Ruiz ha assenyalat que “l’anàlisi de la indústria de l’automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona ens mostra que els agents tenim la responsabilitat de respondre a reptes urgents que determinaran el futur del sector i de la indústria al nostre territori”. “La importància d’aquest sector –ha afegit Ruiz-, va molt més enllà de la producció de vehicles i la RMB té moltes possibilitats de ser un dels espais més importants del món en l’àmbit de la mobilitat en tots els seus aspectes: automòbils, components de sistemes intel·ligents de mobilitat, disseny etc.”.

Estudi sobre el futur de la indústria automobilística

La reunió del Consell General ha finalitzat amb la conferència “El sector de l’automòbil i el futur de la indústria a la Regió Metropolitana de Barcelona” a càrrec del professor Pedro Nueno d’IESE Business School. Nueno ha justificat la capacitat de la indústria automobilística a la regió i ha fet una diagnosi dels reptes als que s’enfronta en el futur.

D’altra banda, els assistents a la reunió van disposar d’un avanç dels resultats de l’estudi “El futur de la indústria de l’automòbil a la Regió Metropolitana de Barcelona”. Amb la voluntat d’analitzar les tendències, els reptes i les oportunitats que afecten a la indústria automobilística al territori metropolità, el Pacte Industrial ha encarregat a la consultora InterBen Consulting la realització d’aquest estudi que es publicarà properament com a volum número 10 dins la col·lecció Quaderns del Pacte Industrial.

Carles Ruiz ha afirmat que aquest estudi “ens posa deures a tots en matèria de polítiques de formació professional, d’infraestructures, de mobilitat sostenible, d’innovació i, en definitiva, en matèria de polítiques de competitivitat i suport a una indústria que tornarà a ser clau en la reactivació econòmica”.

D’esq. a dta.: Carles Ruiz, president del Comitè Executiu i alcalde de Viladecans; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; M. Rosa Fiol, vicepresidenta del Consell General, i José M. García, secretari de l’associació

Etiquetes: ,

Descàrregues

Enllaços

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

T’informarem de les novetats i activitats del Pacte Industrial

Subscriu-te al nostre butlletí